
Proč letos ke Dni matek nevyzkoušet trochu jinou variantu klasického receptu na quiche? Tato verze přidává zeleninu navíc a obsahuje méně nasycených tuků a sacharidů, aniž by byla ochuzena chuť! Slibujeme, že vám kůrka chybět nebude!
| Servings: 8 | Doba přípravy: 20 minut | Doba přípravy: 45 minut |
Ingredience
- 10 velkých vajec
- ¼ šálku nízkotučného mléka
- ½ šálku nízkotučného tvarohu
- ½ šálku kanadské slaniny nakrájené na kostičky
- ½ šálku cibule nakrájené na kostičky
- 1 šálek růžiček brokolice, nakrájené na malé kousky
- 3 šálky nasekaného špenátu
- 1 malá cuketa, nakrájená na plátky
- ½ šálku cherry rajčátek, rozkrojených na poloviny
- 1 lžíce bazalky, nasekané
- ½ lžičky soli
- ½ lžičky mletého černého pepře
Návod:
- Předehřejte troubu na 190 °C. Hlubokou koláčovou formu o průměru 22 cm* postříkejte nepřilnavým sprejem na pečení a dejte stranou.
- Rozpalte velkou pánev na středně silném ohni. Do pánve přidejte 1 lžíci oleje. Přidejte cibuli a kanadskou slaninu. Vařte, dokud cibule nezměkne a slanina nezhnědne.
- Přidejte špenát a brokolici a vařte další 3-4 minuty. Když mírně změkne, přidejte ji do koláčového talíře a rozprostřete do rovnoměrné vrstvy.
- Do pánve přidejte na plátky nakrájenou cuketu a opékejte ji 2 minuty z každé strany. Uspořádejte je do stejné vrstvy v koláčové formě.
- Rajčata naaranžujte do pánve k ostatní zelenině. Povrch posypte nasekanou bazalkou.
- Ve velké míse smíchejte vejce, mléko, tvaroh, sůl a pepř. Šlehejte, dokud se zcela nespojí.
- Zeleninu přelijte vaječnou směsí. Vložte do předehřáté trouby. Pečte 45 minut nebo dokud se těsto nenadýchá a na okrajích nezezlátne.
- Vyjměte z trouby a nechte 10 minut ztuhnout. Quiche nakrájejte na 8 stejných dílů a podávejte.
*Může být nahrazen skleněnou zapékací mísou o rozměrech 20 x 20 cm.