Důvěřuje nám více než 240.000 lidí

Vědecky ověřeno

Slevy na množství až 15%

Váš košík

Váš košík je prázdný

Podívejte se na tyto kolekce!

Irské dušené hovězí maso

Porce: 15 Doba přípravy: 20-25 minut Doba vaření: 2 hodiny
Irský hovězí guláš vhodný pro bariatrické pacienty

Toto je univerzální variace na irskou klasiku - ideální na Den svatého Patrika! Upravili jsme klasickou verzi dušeného hovězího masa a trochu ji přizpůsobili bariatrickým potřebám tím, že jsme snížili množství brambor, zvýšili množství bílkovin a přidali více zeleniny. Tento recept lze připravit i v instantním hrnci nebo v hrnci na vaření, záleží na vašich časových možnostech!

Složení

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 900 g hovězího masa - nakrájeného na kostky o velikosti 1 cm, odstraněný viditelný tuk
  • 2 polévkové lžíce hladké mouky
  • 3 polévkové lžíce rajčatového protlaku
  • 3 šálky hovězího vývaru s nízkým obsahem sodíku
  • 1 šálek piva Guinness stout - volitelně
  • 2 lžičky worcestrové omáčky
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 2 bobkové listy
  • 1 velká žlutá cibule, nakrájená na velké kostky
  • 2 velké řapíky celeru, nakrájené na velké kostky
  • 3 velké mrkve nakrájené na velké kostky
  • 2 yukonské zlaté brambory nebo brambory s červenou slupkou, nakrájené na velké kostky
  • ½ šálku mraženého hrášku
  • 225 ml baby bella žampionů, nakrájených na plátky
  • 2 stroužky česneku
  • Sůl a pepř podle chuti


Návod:

  1. Postavte hrnec nebo velký hrnec na střední teplotu a nechte ho asi 5 minut rozehřát. Připravte všechnu zeleninu.
  2. Maso nakrájejte na velké kusy a odstraňte viditelný tuk. Rozložte ho do rovnoměrné vrstvy na prkénko. Posypeme moukou a promícháme.
  3. Do hrnce přidejte 1 lžíci oleje a poté přidejte asi 10 kusů masa. Nepřeplňte pánev, jinak maso nezhnědne. Každé 2 minuty maso otočte, dokud nebude zcela propečené. Pravděpodobně budete muset udělat 2-3 dávky. Vyjměte maso z pánve a dejte stranou.
  4. Do pánve přidejte rajčatový protlak a 1-2 minuty vařte, aby se rozvinula jeho chuť. Přidejte pivo Guinness, abyste pánev odmastili, a seškrábejte dno, abyste získali všechny kousky. Přidejte hovězí vývar, worcestrovou omáčku, tymián a bobkové listy a vraťte maso na pánev. Přiveďte k varu a poté snižte teplotu na minimum. Vařte na mírném ohni 2 hodiny.
  5. Přidejte do hrnce všechnu zeleninu a zbývající přísady a pokračujte ve vaření na mírném ohni další hodinu, nebo dokud maso velmi nezměkne a zelenina nezměkne. Podle chuti osolte a opepřete.


Poznámka: Pivo není povinné, pokud se rozhodnete ho vynechat, nahraďte ho dalším 1 šálkem hovězího vývaru.

Další způsoby vaření:

V případě hrnce na vaření v troubě: V případě potřeby: vařte na nízkém stupni 6-8 hodin.

Pro instantní hrnec: Vařte 60 minut na nejvyšší stupeň a nechte 15 minut přirozeně uvolnit tlak.







Předchozí příspěvek
Další příspěvek

Zanechte komentář

Vezměte prosím na vědomí, že komentáře musí být schváleny, než budou zveřejněny