Důvěřuje nám více než 240.000 lidí

Vědecky ověřeno

Slevy na množství až 15%

Váš košík

Váš košík je prázdný

Podívejte se na tyto kolekce!

Středomořský fazolový salát

Hledáte čerstvé, chutné a živinami nabité jídlo, které podpoří vaši cestu ke zdraví? Tento recept na středomořský fazolový salát je ideální pro bariatrické pacienty nebo kohokoli, kdo hledá možnost jídla s vysokým obsahem bílkovin a nízkým obsahem tuku! Nabité fazolemi bohatými na vlákninu, křupavou zeleninou, srdci prospěšným olivovým olejem a pikantní citronovou šťávou, toto jídlo dodává vašemu tělu základní živiny a zároveň uspokojuje vaše chuťové pohárky. Fazolový salát s vloženou servírovací lžící

V tomto receptu klademe důraz na fazole! Nejenže jsou všestrannou surovinou, ale fazole jsou skutečnou nutriční silou. Jsou plné rostlinných bílkovin, vlákniny a základních vitamínů a minerálů, které podporují stálou energii, podporují trávicí zdraví a pomáhají vám cítit se plněji déle. To je přesně důvod, proč jsou hvězdou tohoto jídla!

Fazolový salát s vyjmutou servírovací lžící z mísy

Tento recept na středomořský fazolový salát je jednoduchou, přípravě přátelskou možností, která doplňuje většinu dietních a bariatrických plánů. Ať už si ho vychutnáte jako lehký oběd, přílohu nebo na večírku, tento barevný salát je lahodným způsobem, jak zůstat na správné cestě s vašimi wellness cíli, zatímco oslavujete chuť a výživu v každém soustu.

Máte chuť na něco čerstvého, chutného a snadného? Tento středomořský fazolový salát je pro vás!

 

VAŘENÍ S OSLAVOU - Středomořský fazolový salát

   Porce: 8 Doba přípravy: 15 minut


Ingredience

  • 2 plechovky červených fazolí (každá 15 uncí), opláchnuté a odkapány, nebo 3 šálky vařených fazolí
  • 1 plechovka cizrny (15 uncí), opláchnutá a odkapána, nebo 1 ½ šálku vařené cizrny

  • 1 malá červená cibule, nakrájená na kostičky (asi 1 šálek)

  • 2 stonky celeru, nakrájené na poloviny nebo třetiny podélně a nasekané (asi ¾ šálku)

  • 1 střední okurka, oloupaná, zbavená semínek a nakrájená na kostičky

  • ¾ šálku nasekané čerstvé petrželky

  • ¼ šálku extra panenského olivového oleje

  • ¼ šálku citronové šťávy (asi 1 ½ citronu)

  • 3 stroužky česneku, lisované nebo mleté

  • ¾ čajové lžičky jemné soli

  • Malá špetka vloček červeného pepře

Pokyny

  1. V malé misce vyšlehejte olivový olej, citronovou šťávu, česnek a sůl, dokud se dobře nespojí. Nalijte zálivku na salát a míchejte, dokud se nespojí.
  2. V servírovací misce smíchejte připravené fazole, cizrnu, cibuli, celer, okurku a ozdobte petrželkou.

  3. Podávejte ihned pro nejlepší chuť, nebo nechte marinovat v lednici, přikryté, po dobu několika hodin. Zbytky vydrží dobře, přikryté a chlazené, až 4 dny. Pokud je to nutné, probuďte zbytky trochou soli nebo pokapáním citronové šťávy.

Stáhnout recept



Předchozí příspěvek
Další příspěvek

Zanechte komentář

Vezměte prosím na vědomí, že komentáře musí být schváleny, než budou zveřejněny