V tomto receptu klademe důraz na fazole! Nejenže jsou všestrannou surovinou, ale fazole jsou skutečnou nutriční silou. Jsou plné rostlinných bílkovin, vlákniny a základních vitamínů a minerálů, které podporují stálou energii, podporují trávicí zdraví a pomáhají vám cítit se plněji déle. To je přesně důvod, proč jsou hvězdou tohoto jídla!
Tento recept na středomořský fazolový salát je jednoduchou, přípravě přátelskou možností, která doplňuje většinu dietních a bariatrických plánů. Ať už si ho vychutnáte jako lehký oběd, přílohu nebo na večírku, tento barevný salát je lahodným způsobem, jak zůstat na správné cestě s vašimi wellness cíli, zatímco oslavujete chuť a výživu v každém soustu.
Máte chuť na něco čerstvého, chutného a snadného? Tento středomořský fazolový salát je pro vás!
VAŘENÍ S OSLAVOU - Středomořský fazolový salát
| Porce: 8 | Doba přípravy: 15 minut |
Ingredience
- 2 plechovky červených fazolí (každá 15 uncí), opláchnuté a odkapány, nebo 3 šálky vařených fazolí
-
1 plechovka cizrny (15 uncí), opláchnutá a odkapána, nebo 1 ½ šálku vařené cizrny
-
1 malá červená cibule, nakrájená na kostičky (asi 1 šálek)
-
2 stonky celeru, nakrájené na poloviny nebo třetiny podélně a nasekané (asi ¾ šálku)
-
1 střední okurka, oloupaná, zbavená semínek a nakrájená na kostičky
-
¾ šálku nasekané čerstvé petrželky
-
¼ šálku extra panenského olivového oleje
-
¼ šálku citronové šťávy (asi 1 ½ citronu)
-
3 stroužky česneku, lisované nebo mleté
-
¾ čajové lžičky jemné soli
-
Malá špetka vloček červeného pepře
Pokyny
- V malé misce vyšlehejte olivový olej, citronovou šťávu, česnek a sůl, dokud se dobře nespojí. Nalijte zálivku na salát a míchejte, dokud se nespojí.
-
V servírovací misce smíchejte připravené fazole, cizrnu, cibuli, celer, okurku a ozdobte petrželkou.
-
Podávejte ihned pro nejlepší chuť, nebo nechte marinovat v lednici, přikryté, po dobu několika hodin. Zbytky vydrží dobře, přikryté a chlazené, až 4 dny. Pokud je to nutné, probuďte zbytky trochou soli nebo pokapáním citronové šťávy.