Důvěřuje nám více než 240.000 lidí

Vědecky ověřeno

Slevy na množství až 15%

Váš košík

Váš košík je prázdný

Podívejte se na tyto kolekce!

Polévka s vysokým obsahem bílkovin Pasta e Fagioli

Bowl of Pasta e Fagioli Soup for bariatric surgery patients

Vydejte se na výlet do Itálie s miskou Pasta e Fagioli (v překladu: těstoviny a fazole). Tato klasická italská polévka má vysoký obsah bílkovin, je plná masa, vydatné zeleniny, jemných těstovin a spousty chutí. Aby byl tento recept vhodnější pro bariatrické pacienty, zvýšili jsme množství bílkovin, snížili množství těstovin a přidali další zeleninu! Tato snadno připravitelná polévka, která je hotová za méně než 40 minut, je dokonalým komfortním jídlem, které můžete zařadit do svého jídelníčku pro chladné zimní večery.

Dělá 15 porcí
Doba vaření: 35 - 40 minut


Složení: 1:

  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • 900 g 99% libového mletého hovězího masa
  • 1 velká žlutá cibule nakrájená na kostičky
  • 2 velké mrkve nakrájené na kostičky
  • 2 žebra celeru nakrájená na kostičky
  • 2 stroužky česneku, mleté
  • 1 lžíce italského koření
  • 1 - 850 ml plechovka drcených rajčat
  • 1 - 450 ml plechovka nakrájených rajčat, neodkapaná
  • 2 - 450 ml plechovky bílých fazolí, okapané
  • 4 šálky kuřecího vývaru
  • 1 šálek sušených těstovin (kolínka nebo ditallini)
  • 2 šálky kapusty, nakrájené nadrobno
  • 120 ml nízkotučného tvarohu, rozmixovaného dohladka
  • Sůl a pepř podle chuti

Návod:

  1. Do velkého hrnce s vývarem přidejte olej a nechte ho 1-2 minuty zahřívat. Přidejte hovězí maso a v pánvi ho rozdělte na malé kousky. Vařte, dokud zcela nezhnědne.
  2. Přidejte cibuli, celer a mrkev. Vařte 5 minut do změknutí.
  3. Přidejte česnek, drcená rajčata, nakrájená rajčata, bílé fazole a kuřecí vývar. Přiveďte k varu a nechte 10 minut vařit.
  4. Přidejte těstoviny a kapustu a vařte dalších 10 minut nebo dokud nejsou těstoviny uvařené. Jedná se o hustou polévku, ale pokud by byla příliš hustá, přidejte 1 šálek vody.
  5. Odstavte z ohně a vmíchejte rozmixovaný sýr cottage. Podle chuti osolte a opepřete.
Předchozí příspěvek
Další příspěvek

Zanechte komentář

Vezměte prosím na vědomí, že komentáře musí být schváleny, než budou zveřejněny