
Jídla na plechu jsou skvělým doplňkem každé všední noci. Jsou rychlá, efektivní a jejich úklid je hračka. Náš recept kombinuje všechny oblíbené části klasického smažení, ale se snadnou domácí omáčkou! Můžete ho vyzkoušet také s kuřecím, vepřovým nebo rostlinnou variantou, například s tofu.
Podává se: 4
Doba přípravy: 10 minut
Doba přípravy 25 minut
Složení: 1:
-
Příprava: 475 ml čerstvého lososa nakrájeného na kostky.
-
2 šálky nasekaných růžiček brokolice
-
1 paprika, červená nebo žlutá, nakrájená na plátky
-
1 šálek mrkve na nudličky
-
1žlutá cibule nakrájená na plátky
-
1 šálek sněhového hrášku, odstraněný konec
-
Sůl a pepř podle chuti
Omáčka
-
¼ šálku sójové omáčky s nízkým obsahem sodíku
-
3 lžíce vody
-
3 lžíce javorového sirupu bez cukru
-
2 stroužky česneku, jemně mleté
-
½ tsp ground ginger
-
2 lžičky kukuřičného škrobu
Návod k použití
- Předehřejte troubu na 215 °C. Plech vyložte fólií a postříkejte ho nepřilnavým sprejem na pečení.
- Připravte a nakrájejte veškerou zeleninu, lososa nakrájejte na 2,5 cm velké kostky a dejte stranou. Všechnu zeleninu položte v rovnoměrné vrstvě na plech. Osolte a opepřete.
- Pečte v předehřáté troubě 15 minut. Vyjměte z trouby a na plech přidejte kousky lososa, které se budou péct.
- Vložte zpět do trouby a pečte 10 minut, nebo dokud není losos upečený.
- Zatímco se zelenina peče, smíchejte v malém hrnci přísady na omáčku. 2-4 minuty vařte, dokud omáčka nezhoustne.
- Vyjměte plech z trouby a lososa a zeleninu pokapejte omáčkou.
- Podávejte s hnědou rýží, quinoou nebo květákovou rýží.