Důvěřuje nám více než 240.000 lidí

Vědecky ověřeno

Slevy na množství až 15%

Váš košík

Váš košík je prázdný

Podívejte se na tyto kolekce!

Smažení lososa na plechu

Recept ke stažení

Test Image

Jídla na plechu jsou skvělým doplňkem každé všední noci. Jsou rychlá, efektivní a jejich úklid je hračka. Náš recept kombinuje všechny oblíbené části klasického smažení, ale se snadnou domácí omáčkou! Můžete ho vyzkoušet také s kuřecím, vepřovým nebo rostlinnou variantou, například s tofu.

Podává se: 4

Doba přípravy: 10 minut

Doba přípravy 25 minut

Složení: 1:

  • Příprava: 475 ml čerstvého lososa nakrájeného na kostky.

  • 2 šálky nasekaných růžiček brokolice

  • 1 paprika, červená nebo žlutá, nakrájená na plátky

  • 1 šálek mrkve na nudličky

  • 1žlutá cibule nakrájená na plátky

  • 1 šálek sněhového hrášku, odstraněný konec

  • Sůl a pepř podle chuti


Omáčka
  • ¼ šálku sójové omáčky s nízkým obsahem sodíku

  • 3 lžíce vody

  • 3 lžíce javorového sirupu bez cukru

  • 2 stroužky česneku, jemně mleté

  • ½ tsp ground ginger

  • 2 lžičky kukuřičného škrobu


Návod k použití

  1. Předehřejte troubu na 215 °C. Plech vyložte fólií a postříkejte ho nepřilnavým sprejem na pečení.
  2. Připravte a nakrájejte veškerou zeleninu, lososa nakrájejte na 2,5 cm velké kostky a dejte stranou. Všechnu zeleninu položte v rovnoměrné vrstvě na plech. Osolte a opepřete.
  3. Pečte v předehřáté troubě 15 minut. Vyjměte z trouby a na plech přidejte kousky lososa, které se budou péct.
  4. Vložte zpět do trouby a pečte 10 minut, nebo dokud není losos upečený.
  5. Zatímco se zelenina peče, smíchejte v malém hrnci přísady na omáčku. 2-4 minuty vařte, dokud omáčka nezhoustne.
  6. Vyjměte plech z trouby a lososa a zeleninu pokapejte omáčkou.
  7. Podávejte s hnědou rýží, quinoou nebo květákovou rýží.
Předchozí příspěvek
Další příspěvek

Zanechte komentář

Vezměte prosím na vědomí, že komentáře musí být schváleny, než budou zveřejněny