
Seznamte se s novou večeří na všední večer - sladkými a kouřovými hamburgery z lososa. Trochu sladké, trochu kouře a trochu koření - tyto hamburgery kombinují šťavnatého lososa ochuceného česnekem, chipotle a koriandrem s krémovou, lehce pikantní omáčkou adobo. Podávejte v celozrnné housce nebo salátovém wrap s plátky rajčat a cibule. Tyto lahodné hamburgery z lososa se snadno připravují, jsou plné chuti a jsou hotové za méně než hodinu, takže si s nimi snadno připravíte jídlo na všední večer.
| Vyrábí se: 1: Potřebujete: 4-6 hamburgerů | Doba přípravy: 25 minut | Doba přípravy: 10 minut |
Složení:
- 450 g filetů z lososa bez kůže
- 1 stroužek česneku nasekaný nahrubo
- ½ malé cibule, nahrubo nasekané
- 2 velká vejce
- ½ šálku celozrnné strouhanky
- 2 lžíce koriandru, jemně nasekané
- 1 paprička chipotle v adobo, jemně nasekaná
- 1 lžička chilli v prášku
- 1 lžička kmínu
- ½ lžičky soli
- ½ lžičky černého pepře
Sladká a kouřová omáčka Adobo
- 1 chipotle paprička v adobo
- 1 polévková lžíce medu
- ½ lžičky česnekového prášku
- 1 polévková lžíce koriandru, jemně nasekaného
- 2 lžíce lehké majonézy
- ¼ šálku řeckého jogurtu
Pokyny k podávání: 1: Celozrnné housky nebo salátový obal, plátky rajčat, plátky cibule.
Návod:
- Předehřejte troubu na 200 C.
- Do kuchyňského robotu přidejte cibuli a česnek. Pulzujte, dokud nebudete jemně nasekaní. Lososa nakrájejte na větší kousky a vložte do kuchyňského robotu. Pulzujte, dokud se losos nerozmělní a nespojí, ale nevznikne hladká hmota. Pokud budete pulzovat příliš dlouho, budou hamburgery tvrdé.
- Směs lososa přendejte do mísy. Přidejte vejce, strouhanku, koriandr a koření. Promíchejte a spojte. Vytvarujte placičky na hamburgery a dejte je stranou.
- Plech na pečení vyložte pergamenovým papírem. Nastříkejte nepřilnavý sprej na vaření.
- Na plech rozložte placičky.
- Pečte 10 minut nebo dokud nejsou zcela pevné.
- Pro přípravu omáčky nasekejte chipotle papričku nadrobno a všechny ingredience smíchejte v malé misce.
- Burgery sestavte na celozrnné housky se salátem, rajčaty a případně cibulí. Horní housky potřete 1 lžící kouřové omáčky adobo.