Důvěřuje nám více než 240.000 lidí

Vědecky ověřeno

Slevy na množství až 15%

Váš košík

Váš košík je prázdný

Podívejte se na tyto kolekce!

Rustikální polévka z fazolí a zelených plodů pro zdravé srdce

Dnes se ponoříme do lahodného a hluboce uspokojujícího receptu: Rustikální fazolová polévka se zeleninou pro zdravé srdce. Tato vydatná miska je nejen plná chuti, ale také překypuje dobrotou!

Pojďme si promluvit o hvězdách představení: listové zelenině! Špenát, kapusta nebo kadeřávek – volba je na vás – jsou nutričními siláky. Jsou nabité vitamíny a minerály a také obsahují dusičnany, které pomáhají uvolňovat krevní cévy a zlepšovat průtok krve.

A nezapomeňte na ty fazole! Jsou fantastickým zdrojem bílkovin a vlákniny a studie ukázaly, že mohou pomoci snížit hladinu cholesterolu. Při použití konzervovaných fazolí vždy volte nízkosodné varianty nebo je důkladně opláchněte, abyste snížili příjem sodíku.

Sledujte video Vaření s Celebrate níže pro celý recept:



VAŘENÍ S OSLAVOU - Rustikální fazolová polévka se zeleninou pro zdravé srdce


   Porce: 4 Doba přípravy: 5 minut Doba vaření: 25 minut


Ingredience

  • 1 lžíce olivového oleje

  • 1 šálek nakrájené mrkve

  • 1 malá cibule nakrájená

  • 2 stroužky česneku nasekané

  • 2 šálky nasekané kapusty, kadeřávku a/nebo zelí

  • 1 plechovka bílých fazolí, pinto fazolí, černookých fazolí nebo oblíbených fazolí, opláchnuté a scezené

  • 4 šálky nízkosodného kuřecího nebo zeleninového vývaru

  • 1 lžíce sójové omáčky

  • 1 lžíce jablečného octa nebo podle chuti

  • 2 šálky čerstvých špenátových listů volitelně

Pokyny

  1. V 2 nebo 3 litrovém hrnci nebo holandském hrnci zahřejte olivový olej na středním ohni. Přidejte nakrájenou mrkev a cibuli a restujte, dokud nebudou jen měkké, asi 7-10 minut. Přidejte česnek a vařte další minutu.

  2. Přidejte kapustu (nebo kadeřávek nebo zelí) a restujte dalších 10 minut nebo dokud nebudou jen měkké.

  3. Přidejte vývar a přiveďte k jemnému varu.

  4. Přidejte opláchnuté fazole, sójovou omáčku a jablečný ocet.

  5. Před podáváním přidejte čerstvý špenát.

  6. Podávejte ve velkých miskách s krutony (volitelně).



Stáhnout recept

Předchozí příspěvek
Další příspěvek

Zanechte komentář

Vezměte prosím na vědomí, že komentáře musí být schváleny, než budou zveřejněny