Dnes se ponoříme do lahodného a hluboce uspokojujícího receptu: Rustikální fazolová polévka se zeleninou pro zdravé srdce. Tato vydatná miska je nejen plná chuti, ale také překypuje dobrotou!

Pojďme si promluvit o hvězdách představení: listové zelenině! Špenát, kapusta nebo kadeřávek – volba je na vás – jsou nutričními siláky. Jsou nabité vitamíny a minerály a také obsahují dusičnany, které pomáhají uvolňovat krevní cévy a zlepšovat průtok krve.

A nezapomeňte na ty fazole! Jsou fantastickým zdrojem bílkovin a vlákniny a studie ukázaly, že mohou pomoci snížit hladinu cholesterolu. Při použití konzervovaných fazolí vždy volte nízkosodné varianty nebo je důkladně opláchněte, abyste snížili příjem sodíku.
Sledujte video Vaření s Celebrate níže pro celý recept:
VAŘENÍ S OSLAVOU - Rustikální fazolová polévka se zeleninou pro zdravé srdce
| Porce: 4 | Doba přípravy: 5 minut | Doba vaření: 25 minut |
Ingredience
-
1 lžíce olivového oleje
-
1 šálek nakrájené mrkve
-
1 malá cibule nakrájená
-
2 stroužky česneku nasekané
-
2 šálky nasekané kapusty, kadeřávku a/nebo zelí
-
1 plechovka bílých fazolí, pinto fazolí, černookých fazolí nebo oblíbených fazolí, opláchnuté a scezené
-
4 šálky nízkosodného kuřecího nebo zeleninového vývaru
-
1 lžíce sójové omáčky
-
1 lžíce jablečného octa nebo podle chuti
-
2 šálky čerstvých špenátových listů volitelně
Pokyny
-
V 2 nebo 3 litrovém hrnci nebo holandském hrnci zahřejte olivový olej na středním ohni. Přidejte nakrájenou mrkev a cibuli a restujte, dokud nebudou jen měkké, asi 7-10 minut. Přidejte česnek a vařte další minutu.
-
Přidejte kapustu (nebo kadeřávek nebo zelí) a restujte dalších 10 minut nebo dokud nebudou jen měkké.
-
Přidejte vývar a přiveďte k jemnému varu.
-
Přidejte opláchnuté fazole, sójovou omáčku a jablečný ocet.
-
Před podáváním přidejte čerstvý špenát.
-
Podávejte ve velkých miskách s krutony (volitelně).