
Tento kešu salát s křupavou zeleninou, praženými kešu oříšky a vysokou dávkou bílkovin díky kuřecímu masu a edamamu vás donutí zatoužit po salátu! Stačí ochutnat oříškovou, lehce sladkou sezamovo-citrusovou zálivku a budete chtít misku vylízat dočista. Je to prostě tak dobré!
VAŘENÍ S CELEBRATEM - Kešu křupavý salát (VIDEO)
| Servings: 4 | Doba přípravy: 30 minut |
Složení:
- ½ hlávky zelí, jemně nakrouhaná
- ½ hlávky červeného zelí, jemně nakrouhaná
- 1 svazek zelené cibule, nakrájené na plátky
- 2 šálky drceného kuřecího masa
- 2 šálky loupaného edamame
- 1 šálek mrkve na nudličky
- ½ červené papriky, nakrájené na plátky
- 1 šálek pražených kešu oříšků
- 1 šálek křupavých nudlí chow mein
- 1 šálek nasekaného koriandru
Sezamový citrusový dresink
- ¼ šálku olivového oleje
- Šťáva a kůra z 1 pomeranče
- 2 lžíce rýžového octa
- 1 lžíce medu
- 1 polévková lžíce opečeného sezamového oleje
- 1 polévková lžíce sójové omáčky s nízkým obsahem sodíku
- ½ lžičky česnekového prášku
- špetka sezamových semínek
Návod:
- Na dresink dejte všechny ingredience do malé misky a prošlehejte je, dokud se dobře nespojí.
- Salátové přísady vložte do velké mísy a promíchejte. Přidejte asi polovinu zálivky a promíchejte. Podle potřeby přidejte další zálivku a ihned podávejte.
Poznámka: Pokud plánujete salát připravit předem, nechte zálivku odděleně a promíchejte ji až před podáváním.