
Dopřejte si náš chutný salát z grilovaného steaku, který je vhodný pro bariatrické pacienty a který kombinuje křehký marinovaný flank steak s křupavou zeleninou, okurkou, cherry rajčátky, kousky modrého sýra a opečenými pekanovými ořechy, to vše zalité oblíbenou balzamikovou zálivkou. Grilování steaku maximalizuje jeho chuť a eliminuje potřebu zapínat troubu během horkých letních večerů. Tento osvěžující a uspokojivý salát je ideální volbou pro zdravé a snadné jídlo na všední večer a zároveň je hoden působivé zábavy, protože je příliš nádherný na to, abyste se o něj nepodělili!
| Servings: 4 | Doba přípravy: 30 minut | Doba přípravy: 20 |
Složení:
Na steak:
- Potřebujete: 1 450 g libového steaku z boku, odstraněný viditelný tuk.
- 1 zelená cibule, nakrájená nadrobno
- 2 stroužky česneku, mleté
- ¼ šálku nasekaného koriandru
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička montrealského steakového koření (nebo preferovaného steakového koření)
Na salát:
- Salát: 1 sáček jarní zeleninové směsi
- ½ anglické okurky nakrájené na plátky
- 1 šálek cherry rajčátek, rozpůlených
- ¼ šálku nadrobeného modrého sýra
- ¼ šálku opražených pekanových ořechů
- Balzamiková zálivka podle vlastního výběru
Návod:
- Vložte flank steak do sáčku se zipem. Do sáčku přidejte nasekanou zelenou cibuli, česnek, koriandr, steakové koření a olej. Zip uzavřete a maso zalijte marinádou. Nechte marinovat nejméně 30 minut nebo až přes noc.
- Maso grilujte na středně vysokém žáru 5-7 minut z každé strany v závislosti na požadované propečenosti. Po sundání z grilu nechte maso alespoň 10 minut odpočívat.
- Salát připravte tak, že do velké mísy naaranžujete salát, okurky, modrý sýr a pekanové ořechy. Těsně před podáváním promíchejte se zálivkou.
- Při podávání nakrájejte steak na 0,5 cm plátky a naaranžujte je na salát.