
Deviled eggs jsou klasickým jarním předkrmem nebo svačinkou, zejména o Velikonocích. Provedli jsme několik snadných úprav, aby naše verze byla šetrnější k vaší bariatrické dietě. Snížili jsme obsah tuku, zvýšili obsah bílkovin a stále jsou dostatečně chutné, abyste se o ně mohli podělit s přáteli a rodinou!
| Počet porcí: 1 porce: 6-8 | Doba přípravy: 25 minut | Doba přípravy: 10 minut |
Složení:
- 8 velkých vajec
- 2 lžíce obyčejného řeckého jogurtu
- 2 lžíce lehké majonézy
- 2 lžičky dijonské hořčice
- 1 polévková lžíce koprové okurky
- 1/4 lžičky sušeného kopru
- 1 lžička jemně nasekané pažitky
- 1-2 kapky pálivé omáčky *Volitelně
- Sůl a pepř podle chuti
- Paprika a pažitka na ozdobu
Návod:
- Vejce uvařte natvrdo: Vejce vložte v jedné vrstvě do velkého hrnce. Přidejte tolik vody, aby byla vejce pokryta do výšky 2 až 5 cm. Postavte na silný oheň a nechte přejít varem. Vařte 10 minut. Vejce vyjměte z hrnce a vložte do ledové lázně. Nechte je zcela vychladnout.
- Vejce oloupejte a rozkrojte na polovinu. Žloutek vyjměte a vložte do samostatné misky.
- Ke žloutkům přidejte řecký jogurt, majonézu, hořčici, kyselé okurky, kopr, pažitku a pálivou omáčku. Rozmačkejte do úplně hladké kaše.
- Lžíci žloutkové směsi vmíchejte zpět do každého bílku. Ozdobte nasekanou pažitkou a posypte paprikou.